Георги Андонов

Георги АндоновЗа него:

Георги Андонов е роден на 3 април 1984 г. До 7-и клас е живял в Гоце Делчев. Баща му Иван е бивш военен от Гранични войски, а майка му Радка е работила дълги години като застрахователен агент. Сега и двамата са ангажирани със семейния бизнес.

Андонов е вторият по големина арендатор в Благоевградско. Има 3000 дка земя под аренда край родния Гоце Делчев и гледа картофи. Построил е и фабрика за сортиране на картофи, а продукцията му е главно износ за Гърция. Собственик е на два денонощни хранителни магазина в Гоце Делчев. Има интереси и в строителния бизнес в София, но твърди, че не е голям предприемач, а работи с приятели. Бил на 19 г., когато направил склад за продажба на торови препарати за земеделието. Първият му бизнес обаче се оказал неуспешен и след 1,5 г. фалирал, но не се отказал. После открил първия си хранителен магазин. Това бил първият денонощен магазин в Гоце Делчев. Създал и фирма за доставка по домовете на хранителни продукти, които карал с такси. След влизането си в парламента продал фирмата си “Бела фууд” на баща си, а управител е брат му. Член е на ГЕРБ от 2007 г., малко след учредяването на партията и евроизборите.

Според слухове, Андонов бил преместен на избираемо масто в депутатската листа през 2009 г., след като баща му “стимулирал” подобаващо партийните шефове в Благоевград. Гоцеделчевци се изумили от избора и поради това, че младежът едва завършил средното си образование, а тройките били преобладаващите му оценки в училище. Освен това, нямал и висши образование, но то не му и трябвало, тъй като от арендованите земи семейството изкарвало достатъчно да покрива всякакви нужди и масрафи, включително и тежка сватба като тази в голф клуба. Пък и нямало никакъв проблем да се изкара една диплома от Югозападния университет в Благоевград… Откакто станал депутат, младокът навирил нос и се държал с хората в Гоце Делчев надменно, разказват местни жители. Като се прибирал в родното място, обичал да дава акъл на местните политици и да важничи пред съпартийците си, което предизвиквало нарастване на “любовта” към него и към партията, която представлява. Други пък споделят, че бащата му тъчал на два стана за по-сигурна кариера на младежа. Хем фамилията демонстрирала лоялност към ГЕРБ, хем към президентът Георги Първанов. Родителят се виждал често с държавния глава, когато Първанов прескачал на лов за вълци в района. Дори организирал местни бесепари и бизнесмени да участват в хайките, за да има масовост.

Георги Андонов попадна във фокуса на „Гоподари на ефира”. В 5-минутен клип бяха изнесени без милост гафовете на народния представител, станалия известен като Гошко, както го наричат неговите колеги от ГЕРБ, а вече и останалите депутати (вижте още тук).

Медиите за интересите му в енергетиката:

Коментари

Коментари