Кирил Добрев

kirildobrevЗа него:

Кирил Добрев е роден на 18 април 1972 г. в град София. Син на покойния вътрешен министър Николай Добрев. Завър­шва „Хид­рогеология“ в Минно-геоложкия универ­ситет и „Финанси“ в УНСС.

Става депутат в 40-то и 41-во Народно събрание – избран от парламентарната група на Коалиция за България. От 2006 г. оглавява областната Софийска организация на БСП.

На парламентарните избори в България през 2013 г. е избран за народен представител от листата на Коалиция за България в 26 МИР София.

В средата на 2014 г. БСП навлиза в политическа криза, породена от загуба на обществено доверие и крах на партията на изборите за евродепутати през май 2014 г. През юли се провеждат няколко пленума и разговори, в които Кирил Добрев и Мая Манолова се спрягат за следващ председател на БСП след Сергей Станишев.

Сестрата на Добрев Марияна е прокурист на фирма свързана със строителния бизнес на Делян Пеевски – „Техноекспортстрой“, приватизирана със заем от КТБ през 2012 г. и прехвърлена на „Сиболе Сървисиз Инкорпорейтид“, зад която стои панамска офшорка. „Сиболе“ дължи на затворената КТБ 27 781 000 лв, но има данни, че те са прехвърлени към ПИБ.

Кирил Добрев има няколко ВЕЦ-а в Шуменско и в Родопите, занимава се и с търговия на горива.

Медиите за интересите му в енергетиката:

Коментари

Коментари