Разград

В Разград близо 1000 работници излязоха на протест. В над 30-градусовите жеги протестиращите тръгнаха от площада пред завода на братя Домусчиеви “Биовет”, като освен работници от предприятието, имаше и хора от “Антибиотик”, “Амилум”, “Каолин”-Сеново, “Тракция”-Самуил, както и по-малки фирми, върху които ръстът на цените също ще рефлектира.

Общо 60 предприятия изпратиха свои представители на протеста срещу по-високите цени на тока. 77 фирми подкрепиха протеста със спиране на работа за един час.

Три патрулки регулираха движението пред шествието. Протестиращите носеха плакати с надписи: “Спираме работа днес, за да не затворим изцяло утре”, “През лятото няма ко-генерация!”, “Да” на реформите – “Не” на кражбите в енергетиката!”, “Иван Иванов – оставка!”.

Движението по оживения бул. “Априлско въстание” бе затруднено, но не бе спряно, тъй протестиращите се движеха в едното платно. Водеше ги изпълнителният директор на “Биовет” Теменуга Газдова, която коментира, че протестът е най-вече срещу бездействието на КЕВР.