Депутати дават на Цацаров скандални схеми в енергетиката

в. Монитор

Депутати подготвят сигнал, който ще бъде внесен до края на ноември във ВКП и касае за съмнителни схеми в енергетиката, ощетили българските данъкоплатци, съобщи ПИК.

Данните, с които разполагат депутатите от комисията по енергетика касаят предимно производството на т.нар. зелена енергия.

Установихме, че по-голямата част от ветропарковете и по-големите ВЕИ-централи са получавали много висока цена за енергията, която са продавали без да имат това право, защото законът е регламентирал какви са номиналните часове, през които работи един фотоволтаик, в случая 1250 и 2250 за ветропарковете. И когато един ветропарк даде по-голям брой часове, то енергията, която е произвел, трябва да бъде на по-ниска цена. Разликата е с около 300 лв., но те са продължавали да пускат фактури на високата цена и са работили на над установения срок за работа, като тези пари са им изплащани, заяви преди няколко дни Валери Симеонов в интервю за ПИК.

Депутатът не скри изненадата си, че някои радетели за борба с корупцията и за борба с олигархията също фигурират в този списък. Това са немалка част от фотоволтаиците с първоначален произход Иво Прокопиев като собственик на капитала. Това установяване е безспорно. Аз стоя зад тази информация, тъй като лично съм се убедил в нея, категоричен е той. Според него в крайна сметка нещата отиват към „Икономедия“. Даже мога да ви кажа, че има няколко такива фотоволтаични централи, които са собственост на различни фирми, но всички те са с адреса на офисите на Иво Прокопиев, уточнява Симеонов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *